Zpět
PENNE S UZENÝM LOSOSEM, ŠPENÁTEM A OMÁČKOU Z RAJČAT A MASCARPONE
15 minut
Snadné
4 porce
Ingredience
400 g těstovin Adriana Nejen na pánev Penne
500 g pasírovaných rajčat
60 g mascarpone
100 g čerstvého špenátu
100 g uzeného lososa
1 stroužek česneku
50 ml olivového oleje
sůl a pepř, dle chuti
pažitka
Postup
Rozpalte pánev a přidejte olivový olej. Přidejte na plátky nakrájený česnek a krátce orestujte. Přidejte pasírovaná rajčata, ochuťte solí a pepřem a nechte omáčku provařit. Přidejte těstoviny, podle potřeby vodu, přiveďte k varu a uvařte těstoviny v omáčce. Ke konci vaření přidejte mascarpone. Přidejte čerstvý špenát a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř a ozdobte kousky uzeného lososa a nakrájenou pažitkou.