Zpět

BUCATINI S HOVĚZÍM RAGÚ

75 minut
Složité
4 porce
s masem

Ingredience

Na ragú:
3 lžíce olivového oleje
1 kg mletého hovězího masa
1 mrkev
1 řapíkatý celer
2 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
3 bobkové listy
2 hrnky červeného vína
3 hrnky rajčatové passaty
sůl
pepř
Na pesto:
150 g dýňových semínek
2 stroužky česneku
1/4 hrnku čerstvé petrželky
1 lžíce čerstvé šalvěje
1/3 hrnku olivového oleje
sůl
pepř
Bucatini:
600 g těstovin Adriana Bucatini
parmezán

Postup

Slavnostní jídlo na úrovni? Bucatini s hovězím ragú vyhoví elegantně všem, staromilcům i milovníkům moderní kuchyně. Připravíte si zvlášť ragú a zvlášť pesto. Začnete s ragú. Na pánvi rozehřejete olej a na něm opékáte mleté maso, až je hnědé. Přidáte mrkev i celer nakrájené na větší kolečka, cibuli a česnek. Restujete asi 8 minut. Přidáte rozmarýn, tymián, bobkové listy, víno a rajčatovou pastu nebo protlak. Vaříte asi tři čtvrtě hodiny, dokud směs nezhoustne. Hotové ragú odložte stranou. Mezitím si můžete připravit pesto. V mixéru rozmixujte dýňová semena a česnek, přidejte petrželku, šalvěj a olej. Vše smíchejte do husté pasty. Nandáte na hotové těstoviny. Podáváte skvělé, delikátní a slavnostní jídlo: bucatini přelité ragú, pestem a posypané parmezánem.

V receptu jsme použili