Zpět

CORNETTI RIGATI S CIZRNOU

15 minut
Středně složité
4 porce
zelenina

Ingredience

600 g těstovin Adriana Cornetti Rigati
200 g vařené cizrny
olivový olej
1 šalotka
3 stroužky česneku
petrželka
chilli (vločky)
sůl
pepř
hrst neloupaných mandlí
strouhaný parmezán

Postup

Chutně, nezvykle a ještě rychle? Ano, jsou tu těstoviny cornetti rigati s cizrnou. Šalotku nakrájíte najemno a na olivovém oleji spolu s plátky česneku orestujete. Mandle nasekáte nahrubo a vhodíte do pánve opéci. Do pánve přidáte cizrnu, chilli, osolíte a opepříte. Nasekanou petrželku promícháte s těstovinami, které jsou uvařené akorát, tedy al dente, jak říkáme my Italové. Promícháte i s obsahem pánve a s petrželkou. Na talíři posypete parmezánem. Skvělé, zdravé a rychle hotové. Tak výborné jste to možná ani nečekali.

V receptu jsme použili