Zpět

CRESTE DI GALLO S HOVĚZÍM MASEM, HOUBAMI A SMETANOVOU OMÁČKOU

30 minut
Složité
2 porce
s masem

Ingredience

300 g těstovin Adriana Creste di Gallo
300 g hovězí steak z vysokého roštěnce
150 g žampionů nakrájených na menší kousky
80 g znojemských nakládaných okurek nakrájených na malé kousky
200 ml smetany
50 ml pasírovaných rajčat
1 červená cibule (nakrájená na slabé plátky)
1 lžička sladké papriky
slunečnicový olej
sůl
pepř



Tip

- Steak vyjměte z lednice alespoň hodinu před přípravou, aby získal pokojovou teplotu.
- Ochuťte jej solí a pepřem, pokapejte olejem a následně vložte na rozpálenou pánev. Další olej již do pánve nepřidávejte.
- Po upečení nechte maso minutu odpočinout.

Postup

Těstoviny uvaříte v dobře osolené vodě a scedíte. Steak ochutíte solí a pepřem, pokapete slunečnicovým olejem a opečete na rozpálené pánvi. Na slunečnicovém oleji orestujete žampiony a červenou cibuli. Přidáte sladkou papriku, smetanu, pasírovaná rajčata a ochutíte solí a pepřem. Dobře provaříte. Až omáčka zhoustne, přidáte uvařené těstoviny a promícháte. Nakonec přidáte nakládané okurky, promícháte a steak i těstoviny naaranžujete na talíř.

V receptu jsme použili