ZPĚT

CRESTE DI GALLO S HOVĚZÍM MASEM, HOUBAMI A SMETANOVOU OMÁČKOU

30 minut
složité
2 porce
s masem

Ingredience

300 g creste di gallo
300 g hovězí steak z vysokého roštěnce
150 g žampiónů (nakrájených na menší kousky)
80 g znojemských nakládaných okurek (nakrájených na malé kousky)
200 ml smetany
50 ml pasírovaných rajčat
1 červená cibule (nakrájená na slabé plátky)
1 lžička sladké papriky
slunečnicový olej
sůl
pepř



Tip

- Steak vyjměte z lednice alespoň hodinu před přípravou, aby získal pokojovou teplotu.
- Ochuťte jej solí a pepřem, pokapejte olejem a následně vložte na rozpálenou pánev. Další olej již do pánve nepřidávejte.
- Po upečení nechte maso minutu odpočinout.

Postup

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Steak ochuťte solí a pepřem, pokapejte slunečnicovým olejem a opečte na rozpálené pánvi. Na slunečnicovém oleji orestujte žampióny a červenou cibuli. Přidejte sladkou papriku, smetanu, pasírovaná rajčata a ochuťte solí a pepřem. Dobře provařte. Až omáčka zhoustne, přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Nakonec přidejte nakládané okurky, promíchejte a steak i těstoviny naaranžujte na talíř.

v receptu jsme použili