Zpět

LINGUINE CHILLI STIR-FRY

60 minut
Složité
4 porce
pikantní

Ingredience

Chilli omáčka:
4 delší červené chilli papričky, nakrájené
3 stroužky česneku
1 hrnek lístků čerstvého koriandru
½ hrnku nastrouhaného palmového cukru
½ hrnku rybí omáčky
čerstvá šťáva ze 4 limet
kousek čerstvého zázvoru (5 cm), oloupaný a nakrájený
Stir-fry:
600 g těstovin Adriana Linguine
1 lžíce sezamového oleje
½ hrnku nesolených a nahrubo nasekaných arašídů
500 g vepřové kýty nakrájené na tenké nudličky
200 g podélně nakrájených zelených fazolek
1 menší brokolice rozebraná na růžičky
3 hrnky čerstvého baby špenátu
½ hrnku čerstvé chilli omáčky
1 hrnek čerstvých lístků koriandru

Postup

Jste rádi pikantní? Tak pojďte na to. Nejprve si připravíte omáčku. Chilli papričky, česnek, koriandr, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu i zázvor dáte do mixeru. Mixujete, dokud nebude omáčka najemno rozmixovaná. Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi rozehřejete olej. Na prudkém plameni restujete arašídy, dokud nezezlátnou. Arašídy vyndáte a odložíte stranou. Do pánve vložíte vepřové maso nakrájené na nudličky a restujete zprudka zhruba 3 minuty. Přidáte fazolky, brokolici a špenát a restujete znova, až zelenina zkřehne. Přidáte uvařené těstoviny. Samozřejmě promícháte. Před podáním zasypete opraženými arašídy a čerstvým koriandrem. Lahodná a lehce ostrá chuť. Je skvělé být pikantní.

V receptu jsme použili