Zpět

PENNE S MÁSLOVOU DÝNÍ A KOZÍM SÝREM

30 minut
Středně složité
4 porce

Ingredience

2 lžíce oleje
1 cibule, oloupaná a nasekaná
1 stroužek česneku, oloupaný a nasekaný
1 lžička sušených chilli papriček nebo floků
1 máslová dýně, oloupaná, s vybranými semínky a nasekaná na kostičky
400 ml horkého drůbežího nebo zeleninového vývaru
600 g těstovin Adriana Penne
20 šalvějových lístků
3 lžíce rostlinného oleje
125 g kozího sýra
2 lžíce opražených piniových oříšků
sůl
čerstvě namletý černý pepř

Postup

Vaříte rádi se stylem a moderně, ale nemáte na to až tolik času? Připravte si penne s máslovou dýní a kozím sýrem. Ve velké pánvi rozehřejete olej na střední teplotu a podusíte na něm asi 5 minut cibulku. Přidáte česnek, kostičky dýně a vývar. Na malém ohni vaříte asi 15 minut, dokud dýně nezměkne a téměř celý vývar nevsákne. Na pánvi opečete na oleji šalvějové lístky. Ty pak vysušíte na kuchyňském papíru, slijete hotové těstoviny, necháte okapat a pak obojí vmícháte do dýňové směsi. Těstoviny podáváte v nahřátých miskách, posypete je na kousky nalámaným sýrem, piniovými semínky, opraženými šalvějovými lístky a dochutíte solí i pepřem. Můžete ještě pokapat šalvějovým olejem, který zbyl v pánvi. V jídle je nyní vše, jak jste chtěli. Je na co se těšit. Dobrou chuť.

V receptu jsme použili