Zpět

PENNE S VEPŘOVÝM RAGÚ

60 minut
Složité
4 porce
s masem

Ingredience

400 g vepřového boku
1 mrkev
1 řapíkatý celer
2 šalotky
stroužek česneku
4 rajčata
2 dcl červeného vína
1 dcl smetany
800 g těstovin Adriana Penne
nastrouhaný parmezán
olivový olej
sůl
pepř
rozmarýn
oregano
bazalka

Postup

Chcete spojit těstoviny s něčím opravdu chutným a výživným? Pak jsou penne s vepřovým ragú jídlem přesně pro vás. Kousek vepřového boku namelete. Do hrnce nalijete olivový olej, přidáte stroužek česneku nasekaný najemno a pak i nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a 2 šalotky. Chvíli restujete. Dodáte umleté maso, opepříte a osolíte. Dochutíte bylinkami, ideálně čerstvými: rozmarýnem a oreganem. Přidáte nasekaná rajčata a zalijete červeným vínem a kapkou smetany. Plotýnku stáhnete na minimum a hodinu vaříte. Mezitím si připravíte penne. Poté, co je slijete, je smícháte s omáčkou. Vše posypete nastrouhaným parmezánem. Čeká vás výživný a velmi chutný pokrm.

V receptu jsme použili