ZPĚT

CAVATAPPI S KOUSKY TUŇÁKA A ZELENINOU

30 minut
složité
4 porce
ryby a plody moře

Ingredience

800 g těstovin Cavatappi
1 velká konzerva tuňáka – ideálně celé kousky
2 středně velké cukety
1 velká červená paprika
2 střední cibule
4 lžíce rajčatového protlaku
olivový olej
bazalka
pepř
sůl

Postup

Pokud máte rádi tuňáka, je tento recept přesně pro vás. Připravíte si omáčku. Cibuli nakrájenou na půlkolečka i papriku na tenké proužky restujete v pánvi na olivovém oleji asi 5 minut, než zelenina krásně zezlátne a lehce změkne. Pak přidáte rajčatový protlak a opět chvíli restujete. Cuketu omyjete, neloupete, jen, je-li příliš velká, vykrájíte z ní zevnitř semínka. Poté ji nakrájíte na malé kostičky a přidáte na pánev k zelenině. Nakonec do omáčky dodáte tuňáka, aby se prohřál, jednu naběračku vody z těstovin, dochutíte solí, pepřem a čerstvou bazalkou nasekanou na větší kousky. Nakonec uvařené těstoviny smícháte s omáčkou. A můžete začít vychutnávat. Dobrou chuť.

v receptu jsme použili