Zpět

CAVATAPPI S RAJČATOVOU OMÁČKOU, ČERVENOU PAPRIKOU, FAZOLKAMI A KLOBÁSOU

10 minut
Snadné
2 porce

Ingredience

300 g těstovin Adriana Cavatappi
100 g klobásy nakrájené na slabé plátky
80 g zelených fazolek nakrájených na menší kousky
550 ml pasírovaných rajčat
2 stroužky česneku nakrájené na slabé plátky
½ červené papriky nakrájené na slabé plátky
parmezán strouhaný nebo hobliny
olivový olej
svazek bazalky
sůl
pepř



Tip

- Zelené fazolky můžete nahradit brokolicí nebo chřestem.
- Parmezán můžete najemno nastrouhat nebo z něj škrabkou na zeleninu udělat hobliny.

Postup

Těstoviny uvaříte v dobře osolené vodě a scedíte. Na olivovém oleji orestujete česnek, červenou papriku a klobásu. Přidáte pasírovaná rajčata, ochutíte solí a pepřem. Přidáte zelené fazolky a uvaříte je v omáčce doměkka. Dobře promícháte s těstovinami a na talíři ozdobíte bazalkou. Podáváte s hoblinkami parmezánu, případně jej nastrouhejte.

V receptu jsme použili