ZPĚT

CAVATAPPI S RAJČATOVOU OMÁČKOU, ČERVENOU PAPRIKOU, FAZOLKAMI A KLOBÁSOU

10 minut
snadné
2 porce

Ingredience

300 g cavatappi
100 g klobásy (nakrájené na slabé plátky)
80 g zelených fazolek (nakrájených na menší kousky)
550 ml pasírovaných rajčat
2 stroužky česneku (nakrájené na slabé plátky)
½ červené papriky (nakrájené na slabé plátky)
parmezán (strouhaný nebo hobliny)
olivový olej
svazek bazalky
sůl
pepř



Tip

- Zelené fazolky můžeme nahradit brokolicí nebo chřestem.

- Parmezán můžeme najemno nastrouhat nebo z něj škrabkou na zeleninu udělat hobliny.

Postup

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Na olivovém oleji orestujte česnek, červenou papriku a klobásu. Přidejte pasírovaná rajčata, ochuťte solí a pepřem. Přidejte zelené fazolky a uvařte je v omáčce do měkka. Dobře promíchejte s těstovinami a na talíři ozdobte bazalkou. Podávejte s hoblinkami parmezánu, případně jej nastrouhejte.

v receptu jsme použili