Zpět

FILET ZE PSTRUHA A TEPLÝ SALÁT S FUNGHETTO, BRAMBORY, KAPUSTOU A KOPREM

30 minut
Složité
2 porce
ryby a plody moře

Ingredience

300 g těstovin Adriana Funghetto
80 g uvařených brambor nakrájených na menší kousky
150 g uvařené růžičkové kapusty nakrájené na menší kousky
25 g másla
50 ml bílého vína
2 filety z pstruha
1 šalotka nakrájená na slabé plátky
1 svazek kopru nakrájeného na malé kousky
1 citron
olivový olej
sůl
pepř



Tip

- Pstruha můžete nahradit jinou rybou, například lososem.
- Rybu vkládejte do pánve nejprve kůží dolů a mírně ji přitlačte k povrchu pánve, aby se filet nezkroutil.

Postup

Těstoviny uvaříte v dobře osolené vodě a sceďte. Filety z pstruha ochutíte solí a pepřem a opečete na olivovém oleji. Na olivovém oleji orestujete šalotku, přilijete víno a provařte. Přidáte brambory, růžičkovou kapustu a máslo a poté i uvařené těstoviny a kopr. Ochutíte solí a pepřem a dobře promícháte. Pstruha na talíři servírujete společně s teplým salátem a citronem.

V receptu jsme použili