ZPĚT

FILET ZE PSTRUHA A TEPLÝ SALÁT S FUNGHETTO, BRAMBORY, KAPUSTOU A KOPREM

30 minut
složité
2 porce
ryby a plody moře

Ingredience

300 g funghetto
80 g uvařených brambor (nakrájených na menší kousky)
150 g uvařené růžičkové kapusty (nakrájené na menší kousky)
25 g másla
50 ml bílého vína
2 filety z pstruha
1 šalotka (nakrájená na slabé plátky)
1 svazek kopru (nakrájeného na malé kousky)
1 citrón
olivový olej
sůl
pepř



Tip

- Pstruha můžeme nahradit jinou rybou, například lososem.
- Rybu vkládáme do pánve nejprve kůží dolů a mírně ji přitlačíme k povrchu pánve, aby se filet nezkroutil.

Postup

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Filety z pstruha ochuťte solí a pepřem a opečte na olivovém oleji. Na olivovém oleji orestujte šalotku, přilijte víno a provařte. Přidejte brambory, růžičkovou kapustu a máslo a poté i uvařené těstoviny a kopr. Ochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte. Pstruha na talíři servírujte společně s teplým salátem a citrónem.

v receptu jsme použili