Zpět

FUNGHETTO S HOUBAMI A SMETANOU

20 minut
Středně složité
4 porce
zelenina

Ingredience

mix hub
600 g těstovin Adriana Funghetto
1/2 větší cibule
přepuštěné máslo
sladká smetana
2–3 lžíce strouhaného parmezánu
sůl, bílý pepř
1 dcl suchého bílého vína

Postup

Máte rádi houby? Pak jsou pro vás těstoviny funghetto s houbami tou nejlepší kombinací. Houby omyjete ve vodě, necháte okapat, nekrájíte je. Na rozpálenou pánev dáte přepuštěné máslo a začnete restovat cibulku. Přidáte houby a promícháte s cibulkou. Zalijete dobrým bílým vínem a necháte vyvařit alkohol. Poté zmírníte plamen a přilijete smetanu. Po chvíli míchání přidáte ještě 3 lžíce nastrouhaného parmezánu, osolíte, opepříte. Nakonec vše smícháte s hotovými těstovinami. Podáváte posypané parmezánem. Krásná, chutná a nejen podzimní kombinace byla hned hotová. Výbornou chuť.

V receptu jsme použili