ZPĚT

LINGUINE S MOŘSKÝMI PLODY A RAJČATOVOU OMÁČKOU

45 minut
složité
4 porce
ryby a plody moře

Ingredience

600 g těstovin Linguine
1 konzerva loupaných rajčat
800 g mušlí slávek
400 g mušlí vongole
300 g kalamárů
8 krevet
300 g cherry rajčat
2 dl bílého vína
2 stroužky česneku
petrželka
olej olivový extra virgin
sůl

Postup

Vynikající těstoviny s plody moře, to má vždycky styl, nemyslíte? Nejprve očistíte bohaté plody moře, mušle, krevety a kalamáry (pokud máte celé, odstraníte i páteř a oči a nakrájíte je na kousky). V pánvi na panenském olivovém oleji osmažíte stroužky česneku, přihodíte mušle a necháte restovat. Když se mušle otevřou, přidáváte postupně ostatní plody moře. Vše poté zalijete bílým vínem a přímo do pánve také vložíte rozprostřené linguine. Podle potřeby je zalijete vodou a necháte vařit. Stroužky česneku pak odstraníte. Naopak přidáte nakrájená cherry rajčata i loupaná rajčata. Jakmile budou linguine “al dente”, přestanete je vařit. Na talíři je přizdobíte nasekanou petrželkou, případně dle chuti dosolíte, zakápnete olejem. Jídlo můžete slavnostně podávat a vychutnávat. Vše “al dente”! Doporučujeme si k jídlu dát skvělé vychlazené bílé víno.

v receptu jsme použili