ZPĚT

NEJLEPŠÍ SPAGHETTI ALL CARBONARA

30 minut
středně složité
4 porce

Ingredience

600 g těstovin Spaghetti
200 g uzená pancetta, silnější plátky
100 g parmazán
4 žloutky z vajec
olivový olej
čerstvě mletý pepř

Postup

Máte ráda klasická těstovinová jídla? Udělejte si ty nejlepší Spaghetti all carbonara. Nakrájejte si pancettu na proužky. Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, stačí opravdu malinko, protože dost špeku se z pancetty, kterou použijete, vypeče. Restujte ji dokřupava. Do mísy vyklepnete žloutky z vajec, přistrouháte parmazán, důkladně směs promícháte a opepříte. Z hotových těstovin odeberete hrnek vody, ve které se vařily. Poté je slijete. Pancettu přidáte k pastě a párkrát ji se slaninou promícháte. Přidáte vejce se sýrem a přiléváte horkou vodu z těstovin. Mícháte a vidíte, jak se vám tvoří krásná lesklá omáčka. Uvařené těstoviny servírujete na hluboký talíř. Před podáváním je ještě hojně posypete mletým pepřem. Na stůl položíte struhadlo s kusem parmezánu, aby si každý mohl přidat sýr tak, jak to má rád. Klasika je hotová, ale v tomto případě předčí všechna vaše očekávání.

v receptu jsme použili