ZPĚT

OŘECHOVÉ LINGUINE

40 minut
snadné
4 porce
sladké

Ingredience

280 g Linguine
3 bílky
1/2 perníčku na strouhání
200 ml mléka
200 g moučkového cukru
200 g ořechů
sůl
čerstvé lesní ovoce a meduňka na dozdobení

Omáčka:
200 g lesního ovoce
1 lžíce cukru
1 lžička kukuřičného škrobu

Postup

Chcete se pokochat krásným kulinářským výtvorem? Pusťte se s námi do sladkého experimentu. Těstoviny uvaříte doměkka, scedíte a necháte okapat. Nasekáte ořechy, nastrouháte perník a promícháte s moučkovým cukrem. Přelijete horkým mlékem a to celé dobře zamícháme. Oddělené bílky vyšleháte spolu s cukrem na tuhý sníh. Okapané těstoviny smícháte se sněhem a z nich tvarujete hnízda, která pokládáte na připravený plech. Do středu hnízda vkládáte ořechovou směs. Nyní hnízda vložíte do trouby a pečete, dokud bílky nezezlátnou. Zatímco hnízda zlátnou v troubě, připravíte si v kastrůlku omáčku z lesního ovoce. K ovoci přilijete trochu vody, osladíte dle chuti a přivedete k varu. Moučku ze škrobu rozmícháte ve studené vodě a opatrně vmícháte do ovocné směsi. Krátce povaříte. Omáčku rozdělíte do talířů, položíte na ni hotová hnízda a dozdobíte lesními plody a snítkou meduňky. S chutí do toho!

v receptu jsme použili