ZPĚT

PENNE S TUŇÁKEM, ŽAMPIONY A SMETANOU

20 minut
středně složité
4 porce
ryby a plody moře

Ingredience

400 g zakysané smetany
12 žampionů
600 g těstovin Penne
sůl
4 stroužky česneku
2 šalotky
4 lžíce olivového oleje
150 g tuňáka
černý pepř
100 g listového špenátu
parmazán

Postup

Máte chuť na tuňáka a málo času? Pochutnejte si na Penne s tuňákem, žampiony a smetanou. Uvaříte těstoviny. Česnek nakrájíte na plátky, šalotku na nudličky. Obojí orestujete na pánvi na rozpáleném oleji. Podlijete vroucí vodou z těstovin. Vaříte už jen na mírném plameni. Po chvíli přidáte postupně uvařené těstoviny, zakysanou smetanu i tuňáka a pořádně vždy promícháte. Opepříte. Pokud je omáčka příliš hustá, podlijete vodou dle potřeby. Před dokončením přidáte listy čerstvého špenátu a krátce povaříte. Z očištěných žampionů odkrojíte nožičky. Hlavičky nakrájíte na čtvrtky. Orestujete na menší pánvi na olivovém oleji. Osolíte, opepříte. Poté servírujete na těstoviny. Nakonec posypete nastrouhaným parmazánem. Penne s tuňákem, žampiony a smetanou. Kdo by odolal, když je to tak snadné?

v receptu jsme použili