ZPĚT

PENNE TRICOLORE AGLIO OLIO SE SLANINOU A PARMEZÁNEM

10 minut
snadné
2 porce

Ingredience

300 g penne tricolore
100 g slaniny (nakrájené na menší kousky)
200 g cherry rajčat (nakrájených na půlky)
2 stroužky česneku (nakrájené na slabé plátky)
1 chilli paprička (nakrájená na slabé plátky)
1 svazek pažitky (nakrájené nadrobno)
parmezán (strouhaný)
olivový olej
sůl
pepř



Tip

- Česnek musí být opečený do zlatova, ale nesmí se spálit, jinak bude hořký.
- Pažitku můžeme nahradit nadrobno nakrájenou petrželkou.

Postup

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Na olivovém oleji orestujte slaninu do křupava. Přidejte česnek, chilli, cherry rajčata, ochuťte solí a pepřem a orestujte. Dobře promíchejte s uvařenými těstovinami a pažitkou. Na talíři posypte strouhaným parmezánem.