Zpět

PENNE TRICOLORE AGLIO OLIO SE SLANINOU A PARMEZÁNEM

10 minut
Snadné
2 porce

Ingredience

300 g těstovin Adriana Penne Tricolore
100 g slaniny nakrájené na menší kousky
200 g cherry rajčat nakrájených na půlky
2 stroužky česneku nakrájené na slabé plátky
1 chilli paprička nakrájená na slabé plátky
1 svazek pažitky nakrájené nadrobno
strouhaný parmezán
olivový olej
sůl
pepř



Tip

- Česnek musí být opečený dozlatova, ale nesmí se spálit, jinak bude hořký.
- Pažitku lze nahradit nadrobno nakrájenou petrželkou.

Postup

Těstoviny uvaříte v dobře osolené vodě a sceďte. Na olivovém oleji orestujete slaninu dokřupava. Přidáte česnek, chilli, cherry rajčata, ochutíte solí a pepřem a orestujete. Dobře promícháte s uvařenými těstovinami a pažitkou. Na talíři posypete strouhaným parmezánem.