ZPĚT

RYCHLÉ TORTI S LOSOSEM

20 minut
středně složité
4 porce
ryby a plody moře

Ingredience

600 g lososa
600 g těstovin Torti
5 stroužků česneku
olivový olej
pálivá paprička
100 g cherry rajčat
100 ml suchého bílého vína
mořská sůl
černý pepř
1 plechovka loupaných krájených rajčat
50 ml smetany ke šlehání
lístky čerstvé bazalky

Postup

Dáte si lososa? Ano, ráda, protože si chcete skvěle a přitom zdravě pochutnat, a nemáte přitom čas na dlouhé přípravy. Torti uvaříte a scedíte. Oloupaný česnek nakrájíte na tenké plátky a orestujete na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Přidáte najemno nakrájenou pálivou papričku i na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Krátce orestujete. Podlijete chutným bílým vínem. Dosolíte a opepříte, přidáte rajčata z plechovky. Poté dusíte na mírném plameni asi 5 minut. Těstoviny přidáte na pánev do omáčky, promícháte, zjemníte smetanou a nakonec dochutíte čerstvou nakrájenou bazalkou. Lososa zbavíte kůže a nakrájíte na asi 3 cm plátky, osolíte, opepříte. Krátce ho opečete na pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova, aby zůstal šťavnatý. Hned na začátku restování přidáte na pánev rozmáčknutý stroužek česneku a pár lístků bazalky. Už se určitě těšíte. Naštěstí jste nemusela dlouho čekat. Dobrou chuť.

v receptu jsme použili