Objevte nové recepty Nejen na pánev!
Zpět

VÍC NEŽ JEN BOLOGNESE

30 minut
Středně složité
4 porce

Ingredience

4 lžíce olivového oleje
500 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
1 lžíce tymiánových lístků
1 lžíce sušených chilli šupinek
800 g těstovin Adriana Gobetti Rigati
2 lžíce rajčatového pyré
6 lžic suchého bílého nebo růžového vína
275 g červených a žlutých cherry rajčátek
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
parmezán dle chuti
hladkolistá petržel na ozdobu

Postup

Rychle, chutně a jinak? Udělejte víc než jen klasické bolognese. Na pánvi rozehřejete olivový olej, na něm opečete mleté maso spolu s česnekem, přidáte i tymián a chilli. Opékáte zhruba 6–8 minut, až maso krásně zhnědne. Do masa na pánvi následně vmícháte rajčatové pyré, osolíte, opepříte, přidáte víno a vaříte dalších 5–6 minut za občasného promíchání. Do směsi přidáte rajčata, olivy a pár minut vše prohříváte. Těstoviny uvaříte jako vždy. Uvařené těstoviny slijete, promícháte se zbytkem oleje, citronovou kůrou a šťávou. Nakonec zamícháte se směsí na pánvi. Posypete nastrouhaným parmezánem a můžete podávat. Máte hotové neobyčejné bolognese s chuťovým překvapením. A ani to dlouho netrvalo! To si pochutnáte.

V receptu jsme použili