Zpět

ZAPEČENÉ GOBETTI RIGATI S MARINOVANÝM KUŘECÍM MASEM

60 minut
Složité
4 porce

Ingredience

olivový olej
500 g kuřecích prsou
800 g těstovin Adriana Gobetti Rigati
2 konzervy sekaných rajčat
2 šalotky
1 vejce
4 lžičky oregana
2 lžičky kari koření
¼ lžičky chilli koření
5 stroužků česneku
1–2 dl kuřecího vývaru
mletý černý pepř
sůl
parmezán

Postup

Vychutnejte si naše skvělé gobetti rigati ve stylové kombinaci s kuřetem. Kuřecí maso nakrájené na kostičky osolíte, opepříte, okořeníte a zakápnete kapkou olivového oleje. Přidáte vejce. Vše necháte přes noc pěkně marinovat. Následující den se pustíte do vaření. Nejprve najemno nasekáte šalotku s česnekem, které potom zpěníte v pánvi na rozpáleném oleji. Přidáte naložené maso, osmahnete společně se šalotkou. Následně podlijete asi 1–2 dl připraveného chutného kuřecího vývaru. Směs pak necháte zhruba 20 minut dusit. Přidáte nasekaná rajčata, podle vlastní chuti dosolíte a opepříte. Těstoviny gobetti rigati smícháte s omáčkou a dáte do zapékací mísy. Vše posypete nastrouhaným parmezánem. Nakonec dáte zapéct zhruba na 25 minut na 180 stupňů. Slavnostní a velmi chutná večeře se může podávat. Jako doplněk by nemělo chybět červené víno.

V receptu jsme použili