ZPĚT

ZAPEČENÝ LOSOS S TĚSTOVINAMI FARFALLE

30 minut
složité
4 porce
ryby a plody moře

Ingredience

300 ml smetana
1 bobkový list
400 g filety z lososa
600 g těstovin Farfalle
1 lžíce hrubozrnné hořčice
75 g podmáslového nebo 1 den starého chleba
pár snítek kopru

Postup

Je libo zapéct skvělou rybu? Pak je tu losos s těstovinami Farfalle. Smetanu nalijete do menšího hrnce, přidáte bobkový list a rybu kůží nahoru, vše musí být překryto smetanou. Přivedete téměř k varu, poté sundáte z plotny, přikryjete pokličkou a necháte odstát 8–10 minut. Mezitím uvaříte těstoviny podle návodu. Rozehřejete gril na vysokou teplotu, dáte pod něj zapékací mísu, aby se rozehřála. Těstoviny necháte okapat a nasypete je do zapékací mísy. Vyndáte lososa ze smetany a odstraníte z něj kůži. Kousky lososa vmícháte do těstovin. Do smetany vešleháte hořčici. Dochutíte solí a pepřem. Penne s lososem smetanovou omáčkou přelijete. Na vrchu posypete chlebem a koprem. Grilujte již jen pár minut, až bude chleba zlatavý a křupavý. A můžete podávat vynikající jídlo ke slavnostní příležitosti.

v receptu jsme použili